Life marches on.
Det är inte värt att tänka så.
Puh !
Har jobbat lite idag, och vi fick äntligen in våra efterlängtade resväskor.
Och ikväll blir det öl, garv och framförallt härligt sällskap.
FEST med andra ord.
Vad ska ni göra?
MUHUUU, längtar HEM!
Fucking Lovely!
Det känns hur bra som helst att du äntligen är tillbaka i Sverige Clas !
Har saknat dig.... ja, ord kan inte beskriva.
MEN såklart är man fast i Tida då.
Och jag som redan längtade hem nog mycket innan du ringde
och sa att du kom hem till Pite för en timme sen.
Och nu ska familjen här bila till Pite på Tisdag, och jag jobbar Måndag till Lördag.
FUN FUN FUN ! öhm..
Sommartider.
Först och främst! Den här förbaskade bloggen vill tydligen inte bli skriven, för den har stängt ner sig själv ett par gånger nu, och sen har texten fösrvunnit helt plötsligt av någon mysko anledning.
AHWELL!
Jag har jobbat på Väsk-City i 3 veckor nu, och är inne på min fjärde.
Har hunnit med lite smått och gott under tiden här i Tida. Hälsat på Stephanie i hennes nya lägga, ätit den u n d e r b a r a tryffel-kladdkakan på Julius, Liseberg & Sockervadd, feeee-hest med brudarna, sträckt armen när jag spelade Nintendo Wii, lärt Tidaholmarna vad "shakes" och "häst-skak" innebär höhö, shoppat i Falköping osv.
Ja, och jag stappade mig i benet med en kniv på jobbet idag.
Det här hände:
Jag diskade upp en kniv och satte den i diskstället där man har besticken,
och när jag skulle gå därifrån råkade jag stöta till kniven med armbågen på något konstigt sätt,
och fanskapet bara "swosh swosh" rakt in i benet.
Lyckat Sandra!
Och en annan sak. Jag borde ha insett vid det här laget att jag är
sämst på att baka chokladkakor av alla de slag, men skam den som ger sig.
(Inflik: Jag är dock KUNG på mina chokladmirakel aka. godismuffins)
Så jag gav mig på uppgiften att göra en Amerikansk Chokladtårta.
BIG mistake !
Man behövde typ en miljard olika bunkar för att dela upp smeten i,
och jag skulle försöka vara så effektiv som möjligt och göra allt snabbt och smidigt.
Det börjar med att jag blandar mjöl och bakpulver etc i en bunke ( som det stod i receptet )
och samtidigt som jag vispar smör och socker så skulle jag koka vatten.
Hittils har jag allt under kontroll.
Tills jag kommer till kakaon som ska blandas ihop med det varma vattnet,
och det bara flyyyyger varm kakao-vatten över hela mig när jag råkar vispa för livligt eftersom
det var massa kakao-klumpar som jag ville bli av med.
Sandra irriterad.
Sen skulle jag hämta ägg och katten kommer ivägen bakom mig, och ett ägg hamnade på golvet.
Jag kutar till toan för att hämta papper att torka upp med, och när jag kommer tillbaka håller mitt smör som jag hade på plattan att brännas vid.
Jag ser att katten sitter och smaskar i sig ägg och att ägg fastnar under tassarna, som han sen går omkring och lämnar fina ägg-tassmärken på golvet och everywhere. Nice.
Iallafall, jag får i smeten i formen och stoppar in den i ugnen.
Där skulle den ligga en timme och gotta till sig, så jag fortsatte med glasyren på en gång.
Som blev total katastrof.
Jag kokade, vispade och puttrade i en kvart som sades i receptet.
Och sen skulle glasyren ligga i kylskåpet en timme också.
Men blev den lika krämig och fin som den skulle
när jag tog ut den efter en timme?... NEEJ, den blev blaj. Rinnigt blaj.
Tårtan var klar vid det här laget och jag hade lagt den på galler,
och låtit den svalna ca 5 minuter, ÅTERIGEN som det stod i receptet.
Och då var det dags att skära upp den i 3 delar.
Det slutade med skållade fingrar och att jag fick lappa ihop den stackars kakan som fallit i tusen bitar.
Och när det sen var dags för glasyren så blev det översvämmning.
Jag hade glasyr-mojs över heeeeela jävla bordet.
Det blev ingen Amerikansk Chokladtårta i slutändan, nej det blev en BLAJ-KLÄGG-OCH-MOJS-TÅRTA !